5 Haziran 2016 Pazar

Gönenli Akademisyenler (Mustafa Özcan, 5 Haziran 2016)


GKP olarak GKP Blog'ta başladığımız Gönenli şehitler ve tanınmışlar hakkındaki tanıtım çalışması izlendiği üzere şehitler, millet vekilleri, belediye başkanları (bu fasıl Abdurrahman Kural tarafından hazırlandı), yazarlar gibi kategoriler altında Sedat Günay tarafından hazırlandı. Ama maalesef Sedat Günay'ın geçirdiği rahatsızlıktan dolayı konu şimdilerde bir süreliğine akim kalmış durumdadır. Hazırlanmış olan önceki kategorilere ilaveten şimdi de tarafımdan hazırlanacak yeni bir fasıl olan akademik faaliyet sahibi tanınmış hemşehrilerimizi gündeme alarak bu durgunluğu aşmayı başaracağız. Ayrıca çalışmanın diğer planlanmış kategorik fasıllarının hazırlanması için de cesaretlendirici bir ivme sağlayacağını umut ediyorum. Tanıtımı ise Wikipedia'da kolayca bulunurluğu nedeni ile Prof. Dr. Ahmet Dervişoğlu ile başlatıyoruz.

Ahmet Dervişoğlu, (d. 1935Gönen), Türk akademisyen.
1959 yılında İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi, Zayıf Akım kolundan mezun oldu. Aynı yıl fakülteye asistan olarak girdi. 1962 yılında doktora öğrenimi için Amerika Birleşik Devletleri'ndeki İllinois Üniversitesi'ne gitti. 1964 yılında Ph.D. unvanını aldıktan sonra 1965 yılına kadar aynı üniversitede doktora sonrası araştırıcı olarak çalıştı. 1965 Şubat'ında İTÜ Elektrik Fakültesindeki görevine döndü...
Devamı için lütfen https://tr.wikipedia.org/wiki/Ahmet_Dervi%C5%9Fo%C4%9Flu adresine gidin veya metindeki mavi renkli sözcükleri tıklayın!

Mustafa Özcan (5 Haziran 2016)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder